Ny kund! Optimal Fastighetsförmedling

Ibland händer det att jag får vara med från start. Det gillar jag.

Optimal Fastighetsförmedling kontaktade mig och ville engagera mig i sin nya hemsida. Det är en helt ny mäklare som vill sticka ut genom att vara snäppet personligare än konkurrenterna.

Jag jobbar nu med företagets Tone-of-Voice och språkuniversum. Tonen är väldigt viktig i kommunikation och jag rekommenderar verkligen nya projekt att ta den frågan på allvar. Precis som med design resonerar den olika beroende på vem som skriver och vilka ord som används. 

Genom att spika några ord som gärna får användas och några ord som absolut inte får användas skapas ett språkuniversum. Det behövs egentligen inte så många ord på listan innan det blir tydligt vad avsändaren vill säga. Eftersom alla företag och produkter har något unikt är erfarenhet nyckeln till framgång här.

För Optimal Fastighetsförmedling skapade jag en vänlig, berättande ton som i lugn och ro, men med enkla ord, förklarar vad som gör företaget unikt. Texterna publiceras snart på den kommande hemsidan.

Färdig! Stenbäcks hemsida är klar.

...eller åtminstone skalet.

För det bästa innehållet skapas inte av marknadsförare, det skapas av nördarna. De som vet vad de pratar om.

Däremot kan en copywriter eller content editor, som jag gjort i det här fallet, inspirera och uppmana till aktivitet. Putta i rätt riktning, så att säga. Hitta tonen.

Stenbäcks fick en helt ny sida, ny domän, en mall för flyers och ett enkelt system för uppdateringar (Squarespace).

Jag är extra stolt över bylinen "gemenskap ger luft under vingarna".

Klicka på bilden för att se resultatet.

 

Ny kund: Stenbäcks Flygmuseum

Nu kan jag äntligen tala om att Stenbäcks Flygmuseum vänt sig till mig för hjälp!

Stenbäcks är ett litet flygmuseum i Skurup. Du som har kört mellan Malmö och Ystad någon gång har kanske sett flygplanen, särskilt Draken och Viggen, från vägen. Museet ordnar entusiastträffar och bygger hela sin verksamhet på det gemensamma intresset för flygplan.

Jag kommer att hjälpa till med branding, hemsida och några flyers.

Favoriter: Smoooth Payments

DDB Stockholm har jobbat med Klarna och hittat på några underhållande snuttar på temat "Smoooth Payments". Här är den jag gillar mest.

Förutom att vara lite quirky och roliga lyckas de plantera ett självklart budskap hos tittaren. För vem skulle vilja använda en betalningslösning som inte är smoooth?

Jag gillar det här. Det är enkelt men inte billigt utfört. Det är roligt och ett bra exempel på när svensk reklam fungerar. Vi verkar ha en förkärlek för det barnsliga. DDB vill att vi ska förstå att de hade roligt när de gjorde det här.

Ska du sälja det självklara är det lika bra att ha kul under tiden.

Jag tycker att osten och oliverna påminner en del om GöteborgsKex gamla långkörare från 90-talet. Den där kexen dansar can-can och Marilyn Monroe sjunger förföriskt i bakgrunden. Kanske fanns den i åtanke under produktionen?

Hungrig? Det är jag.

Nu när studierna på Berghs har satt igång min hunger på riktigt känner jag att det är dags att ge hemsidan lite mer text.

Lite mer kött. Eller mat. Eller kanske innehåll. Content. Not content, yet.

Från början ville jag att sidan enbart skulle fungera som en portfolio. Som ett skyltfönster att peka på när jag söker jobb eller vill visa kunder vad jag har gjort.

Men det blir väldigt bildtungt. Och jag skapar inte bilder. Jag bara flyttar runt på dem.

Så för att visa upp vad det är jag faktiskt gör behöver jag alltså lite mer text. Mer tugg.

Det kommer du att hitta här.

Mums.