Favoriter: Smoooth Payments

DDB Stockholm har jobbat med Klarna och hittat på några underhållande snuttar på temat "Smoooth Payments". Här är den jag gillar mest.

Förutom att vara lite quirky och roliga lyckas de plantera ett självklart budskap hos tittaren. För vem skulle vilja använda en betalningslösning som inte är smoooth?

Jag gillar det här. Det är enkelt men inte billigt utfört. Det är roligt och ett bra exempel på när svensk reklam fungerar. Vi verkar ha en förkärlek för det barnsliga. DDB vill att vi ska förstå att de hade roligt när de gjorde det här.

Ska du sälja det självklara är det lika bra att ha kul under tiden.

Jag tycker att osten och oliverna påminner en del om GöteborgsKex gamla långkörare från 90-talet. Den där kexen dansar can-can och Marilyn Monroe sjunger förföriskt i bakgrunden. Kanske fanns den i åtanke under produktionen?